Άρθρα


PROPERTY FOUNDERS

Μετακόμιση: Tips για να απολαύσετε τη διαδικασία χωρίς άγχος

           

 
Μια μετακόμιση συνήθως σημαίνει μια νέα αρχή, ωστόσο, όσο ευχάριστη είναι η διαδικασία, άλλο τόσο είναι και αγχωτική. Αν επιλέξετε να μισθώσετε συνεργείο για να αναλάβει την μετακόμισή σας, τότε πιθανόν η διαδικασία να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα και με λιγότερο άγχος. Πολλοί, όμως, ίσως να αισθάνεστε ανασφάλεια (και δικαίως) να αναλάβει μια εταιρεία να πακετάρει τα έπιπλα και αντικείμενα σας, τα οποία ενδεχομένως να έχουν μεγάλη συναισθηματική ή οικονομική αξία. Αν, λοιπόν, ανήκετε στην κατηγορία όσων θα σχεδιάσετε μόνοι σας την μετακόμιση σας, υπάρχουν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Φτιάξτε αναλυτική λίστα

Πριν ξεκινήσετε να πακετάρετε έπιπλα και αντικείμενα, φτιάξτε μια λίστα μετακόμισης, όπου θα συμπεριλάβετε εργασίες που σχετίζονται με όλα τα δωμάτια του σπιτιού και τη σειρά με την οποία πρέπει να πραγματοποιηθούν. Ξεκινήστε, για παράδειγμα, το πακετάρισμα από δωμάτια και έπιπλα ή αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση και άρα μπορείτε να τα συσκευάσετε ακόμα και μερικές εβδομάδες πριν από την επικείμενη μετακόμισή σας. 


Προτιμήστε μικρές και μεσαίες κούτες

Κάθε μετακόμιση απαιτεί πολλές κούτες διαφόρων μεγεθών για να μεταφερθούν όλα τα αντικείμενα. Ενδεχομένως μια μεγάλη κούτα να φαίνεται καλή ιδέα καθώς θα χωρέσει περισσότερα αντικείμενα, όμως, έχει το μειονέκτημα ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί εύκολα και, σε κάποιες περιπτώσεις, δεν μπορεί να μεταφερθεί καθόλου λόγω του βάρους της. Προτιμήστε, λοιπόν, μεσαίες κούτες, γιατί ακόμα και αν χρειαστείτε περισσότερες, θα είναι πιο βολικές και εύχρηστες ως προς την μεταφορά τους.


Ξεκινήστε το πακετάρισμα με τα μικρά αντικείμενα

Τα διακοσμητικά ή άλλα αντικείμενα μικρού μεγέθους είναι αυτά που θα πρέπει να συσκευαστούν πρώτα προκειμένου να προχωρήσει, στη συνέχεια, και το πακετάρισα επίπλων ή αντικειμένων μεγαλύτερου μεγέθους και όγκου. Αφού, δηλαδή, τακτοποιήσετε σε κούτες τα δευτερεύοντα στοιχεία του χώρου σας, θα είναι πιο εύκολο να πακετάρετε και τα βασικά, όπως τα έπιπλα και οι οικιακές συσκευές.


Ετοιμάστε μια βαλίτσα

Τι θα περιέχει αυτή βαλίτσα; Τα απολύτως απαραίτητα για τα πρώτα 24ωρα μετά την μετακόμισή σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να ανοίξετε όλες τις κούτες και να ψάξετε τα προσωπικά, πλην όμως αναγκαία, αντικείμενά σας. Έχοντας άμεσα διαθέσιμα τα είδη πρώτης ανάγκης, μπορείτε αναπόσπαστοι να ξεκινήσετε την τοποθέτηση των αντικειμένων στο νέο σας σπίτι με τη σειρά και τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε.    


Κλείστε μεταφορική εταιρεία

Επικοινωνήστε με τον επαγγελματία της επιλογής σας, αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες πριν την ημερομηνία της μετακόμισής σας, και περιγράψτε αναλυτικά το μέγεθος της εργασίας που θα κληθεί να καλύψει. Ενημερώστε τον, επίσης, για τυχόν ιδιαίτερα έπιπλα ή αντικείμενα που επιθυμείτε να μεταφέρετε ώστε να είναι προετοιμασμένος. Μπορείτε ακόμα και να ζητήσετε ασφαλιστική κάλυψη για ενδεχόμενη φθορά ή απώλεια αντικειμένων.

Loading...